Събития

Учители от СУ "Никола Войводов" - град Враца, участваха в първата работна среща по проект

  20.11.2023 18:00             
Учители от СУ \

 Учители от СУ" Никола Войводов" - град Враца, участваха в първата работна среща по проект "Европейски стандарти за високо качество в образованието" в град Севиля, Испания. Програмата включваше посещения в образователните институции: Salesianos, Triana, Level Center и IES Triana.

 В рамките на обученията бяха разгледани различни аспекти на STEAM образованието и изкуствения интелект.

 Проектните дейности не бяха ограничени само до job shadowing.  Учителите от Враца взеха участие и в международен форум за правата на жените под егидата на Европейската комисия и кметството на град Севиля.

Отделно от професионалното обогатяване, участниците имаха възможността да се запознаят и с културните и природни богатства на Андалусия. Посещенията на историческите градове Кадис и Гранада създадоха допълнителна динамика и възможност за обмен на впечатления и идеи. Посещението в Севиля не само предостави обучение и опит в образователен контекст, но и създаде трайни връзки между участниците.

Изключително топлото посрещане от страна на домакините от Севиля и ползотворното сътрудничество с приемащата организация по време на тази визита, са сигурен знак, че нашите ученици ще получат изключителна възможност да подобрят професионалните си умения в реална работна европейска среда. Това е една крачка напред в постигането на обогатен и обединен европейски образователен опит.