Спорт

Стягат футболен турнир с кауза за Гери

  20.11.2023 17:38             
Стягат футболен турнир с кауза за Гери

Кипи трескава подготовка за организирането на благотворителен футболен турнир с кауза, съобщиха организаторите на надпреварата. Засега техните предпочитания са да не се анонсират имената им, а да се насочи вниманието към Гергана Петрова, на 19 г., която има нужда от помощ.

"Каним ви да бъдете част от коледен благотворителен турнир по минифутбол!
Събитието е с цел събиране на средства за Гери. Гергана Петрова е само на 19 години и е с диагноза Остеосарком – рак на костите. Тя губи майка си и вуйчо си в тяхната борба с рака. Коварната болест я сполетява през 2017 г., от тогава до сега Гери е преминала през много химиотерапии и операции. През 2019г. лекарите взимат тежкото решение да ампутират единия й крак. Към момента тя провежда лечение в гр. Пловдив. Гери се нуждае от протеза,която ще й позволи по-свободно придвижване, както и от средства за да продължи лечението си. Сумата за протезата е 59 800лв., като тя не включва престой и обучение в протезния център. Офертата за протезата отдавна не е валидна и сумата може да бъде по-висока.
Сумата е непосилна за Гергана, затова вярваме, че можем да се обединим и заедно да успеем да върнем отново усмивката на лицето на Гери!
Турнирът ще се проведе на 22,23 и 24 декември в спортната зала на ППМГ Враца.
Форматът на турнира ще бъде от 16 отбора, затова побързайте да заявите своето участие.
Всеки отбор, желаещ да се включи в турнира, ще трябва да заплати предварително такса участие от 150лв, които ще бъдат дарени директно на Гери! (Отборите могат да дарят по-голяма сума при желание.)
За записване се обадете на посочените телефони – 0884268051 и 0898834156

Ако нямате отбор, а просто искате да направите добро или сте любители на футбола, добре дошли сте да подкрепите както любимия си отбор, така и Гери! В залата ще бъде поставена кутия за дарения, за да може всеки, който желае, да помогне.

Ако желаете да подкрепите каузата, но нямате възможност да присъствате, можете да го направите чрез дарителската й сметка:
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА НА ГЕРГАНА ЕМИЛИЯНОВА ПЕТРОВА:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BG28 UNCR 7000 1523 5323 94 EUR
BG71 UNCR 7000 1523 5323 96 BGN

Въпреки че турнирът с кауза стартира по Коледа, призоваваме всички да правят добро през цялата година!
Нека се обединим и с общи сили, чрез духът на спорта, работата в екип и приятелството да помогнем на Гери да има живота, който заслужава!

Турнирът ще бъде проведен с подкрепата на: Община Враца, Екофрут ООД, Феникс Петрол ЕООД, ТиДиЕм Пласт ООД, Пици на дърва MG, БАМФ Враца"