Избори Събития

Кметът Александров започна третия си мандат в Ружинци СНИМКИ

  09.11.2023 18:36             
Кметът Александров започна третия си мандат в Ружинци СНИМКИ

С полагане на клетва започна церемонията по официалното встъпване в длъжност на новоизбраните общински съветници и кметът на община Ружинци, както и на кметовете на кметства.
В  в големия  салон на НЧ "Христо Ботев-1898" от 15.30 часа, Заместник областен управител на област Видин г-жа Ани Арутюнян  проведе тържествено заседание на новоизбрания общински съвет в Ружинци.
Г-жа Арутюнян пожела:„Вземайте мъдри решения в името на жителите на община Ружинци – през следващия мандат ще притежавате онази сила, която може да промени, да доразвие всяко населено място. Продължавайте да работите за подобряване на жизнената среда, за подобряване на живота на хората. Продължавайте напред по същия начин, както работехте и до момента“, каза  зам.областният управител в своето приветствие към Александър Александров и новоизбраните общински съветници. От своя страна г-н Александров благодари за доверието и подкрепата!"Именно вярата в доброто е онова, което ще ни води и занапред във всяко наше дело. Уверен съм, че всеки един общински съветник и кмет на кметство ще проявява мъдрост, диалогичност и прагматичност при вземането на важните решения за общината, защото само така ще оправдаем гласуваното ни доверие. Безспорно ще има предизвикателства през настоящия управленски мандат, но с общи усилия  ще устоим на всяка трудност. Една община са хората, които живеят в нея, затова искам моите съграждани да продължават да бъдат коректив на местната власт и надграждане на промененият облик на община Ружинци."
Габриела Валериева –  Председател на ОИК-Ружинци  раздаде удостоверенията за избор на новоизбраните общински съветници и кмет. Избраните 11 общински съветници, кмет на община Ружинци и кметове на кметства  положиха клетва и подписаха клетвени декларации.
Гости на събитието бяха Архимандрит Антим – Протосингел на Видинска митрополия и Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия. Архимандрит Антим се обърна към новоизбраните управници с благопожелания за здраве, успехи, мъдрост. Той им напомни, че: „Православната църква е най-древната институция, която съществува по тези земи без да се прекъсва нейната дейност, за това и заставаме с достойнство пред Вас, като се присъединяваме с благопожелание и сърдечен благослов към всички онези, които ще трябва, съобразно законодателството в нашата страна, да изпълняват своите функции на местна власт. Всички знаете поговорката „Глас народен – глас Божи”, тъй че всеки един от тук стоящите избраници трябва да знаят, че това избраничество им е възложено от Бога чрез народа. За това им пожелаваме да се трудят с отговорност в своето поприще, защото даването на клетва е свещен акт.”
С решения №483 и №484 от 14.09.2023 г.на Общински съвет Ружинци се удостояват Сашко Илиев Здравков и Виктор Иванов Симеонов"  със званието "Заслужили граждани на село Тополовец и село Черно поле".На същите бяха връчени и почетни плакети от кмета на община Ружинци,г-н Александър Александров. 
Архимандрит Антим - Протосингел на Видинска Света митрополия и Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия извършиха празничен Водосвет и благословиха присъстващите на церемонията, като им пожелаха мъдрост, вяра и сили.
Най-възрастният сред общинските съветници – Илиян Илиев, ръководи заседанието за избор на председател на Общински съвет. Номинирани бяха Илиян Илиев и Милен Михайлов. След тайно гласуване бе избран Милен Михайлов, който получи 8 гласа.
Първото заседание на ОбС – Ружинци бе закрито от новият председател Милен Михайлов.


Снимки и текст: Иво Иванов