Избори Събития

Клетви положиха новоизбраните общински съвети в общините Бойница, Грамада и Макреш СНИМКИ

  08.11.2023 10:00             
Клетви положиха новоизбраните общински съвети в общините Бойница, Грамада и Макреш СНИМКИ

Тържествените заседания по места бяха председателствани от най-възрастните общински съветници в присъствието на областния управител на област Видин Иво Атанасов. „Да заслужиш доверие не е от най-лесните неща, да го оправдаеш е още по-сложно и отговорно. За това на всички присъстващи днес желая да работят с мисъл за добруването и развитието на общината, в синхрон и разбирателство в името на хората. Не забравяйте, че точно те са Вашият най-верен коректив! Всеки ден заслужавайте тяхното уважение! Отстоявайте принципите си, обръщайте внимание на малките неща и нека всеки проблем намери своето адекватно решение в новия Ви мандат!“, каза в приветствието си г-н Атанасов.

В община Бойница сесията откри 70-годишният г-н Цветан Маджарски, за председател, за пореден мандат, единодушно бе избрана г-жа Габриела Генчева – Николова с 10 гласа „ЗА“.

Заседанието в община Грамада ръководи 60-годишният г-н Огнян Георгиев, който стана и председател на Общинския съвет за трети път. Нов председател избраха в с. Макреш – г-н Цветан Георгиев. Най-възрастният общински съветник там е 79-годишният, два мандата кмет на общината, г-н Перо Василев.

Избраните кметове и общински съветници на първия тур на местните избори 2023 подписаха и клетвени декларации, като получиха и удостоверенията си от представителите на общинските избирателни комисии в трите общини.

В най-малката община Бойница г-жа Анета Генчева, издигната от ПП ГЕРБ, е преизбрана за пети пореден кметски мандат, село Раброво отново ще оглавява Галина Вакарицова. Милчо Башев е преизбран за кмет на община Грамада.

В община Макреш и сега на кметското място застава Митко Антов от коалиция „БСП за България“, в селата Подгоре и Раковица –досегашните Илия Иванов и Николай Ненчев.

До края на седмицата за първи път ще заседават и новоизбраните общински съвети в общините Белоградчик, Чупрене, Ружинци, Брегово и Ново село.