Избори Събития

Новите управници на Борован се заклеха СНИМКИ

  06.11.2023 17:31             
Новите управници на Борован се заклеха СНИМКИ

Областният управител на Враца Надя Донкинска откри тържественото заседание по встъпване в длъжност на кметове и  общинските съветници в Мандат 2023 – 2027 в община Борован. Церемонията, се проведе в читалище „Цани Иванов 1907“ в общинския център.

Председателят на Общинската избирателна комисия Димитър Попов обяви състава на новоизбраните общински съвет, кмет на общината и кметове на кметства и връчи удостоверенията за избор.

На  церемонията положиха клетва за встъпване в длъжност новозбраните , кметовете на кметства и общинските съветници.

Символите на общината бяха връчени на новоизбрания кмет Иван Костовски от областния управител на Враца.

Тържествената церемония, на която присъстваха и граждани, бе водена, както изисква Законът за местното самоуправление и местната администрация, от областния управител Надя Донкинска. „Желая на всички Вас да сте здрави, а в служебен план в името на жителите на община Борован да загърбите политическите си различия и в края на своя мандат да бъдете удовлетворени и Вие и избирателите от постигнатите резултати“, се обърна към новоизбраните кметове на кметства и общински съветници.

Първата делова сесия на новия Общински съвет на Борован, беше открита от доайена Цено Цоловски  /станал по-известен като баче Цено от видеонаблюдението на 5-а СИК в Малорад/, а за председател на общинския съвет беше избран Георги Ралчев.