Здраве Събития

Съветниците от Враца готвят бойкот на спряган за нов директор на болницата

  12.10.2023 11:40             
Съветниците от Враца готвят бойкот на спряган за нов директор на болницата

Общинските съветници от Враца стягат протестна декларация срещу избора на Янко Кочев за изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“ в града. Това стана ясно на последното за този мандат заседание на местния парламент.

Темата повдигна Цветелина Дамяновска от БСП. Тя цитира разкритията на „Конкурент“ и други медии, според които икономистът е достигнал до 3-ия етап на конкурса, обявен от здравното министерство.

https://www.konkurent.bg/news/16968687669544/ot-tran-na-glog-zatrilnik-na-bolnitsi-poema-vrachanskata-ot-keti-tsenova-

„Състоянието на МБАЛ „Христо Ботев“ е такова, че имаме нужда от опитен мениджър, а не от човек, който е обиколил доста болници и ги е оставил в тежко финансово състояние. Ние сме малък акционер, но трябва да реагираме срещу този избор“, призова Дамяновска.

Председателят на общинския съвет д-р Владимир Христов каза, че е подготвил материали по темата, които ще остави на наследника си. „Болницата е едно от трите неща. Освен това завещавам материали за „Тролейбусен транспорт“ и за Комплексен онкологичен център“. Няма да позволим човек, определян от медиите като ликвидатор, да поеме нашата болница“, обеща още д-р Христов.