Събития

„Киберсигурност“ в библиотеката СНИМКИ

  28.09.2023 18:00             
„Киберсигурност“ в библиотеката СНИМКИ

Как да останем в безопасност, докато сме онлайн, научиха библиотекарите от област Враца по време на второто от серията обучения по проект „Виртуална библиотека“. Курсът „Киберсигурност“ се проведе в Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца в рамките на два дни, с преподавател Симеон Георгиев.

Осведомеността в областта на цифровата сигурност е от ключово значение, за да могат гражданите да идентифицират рисковете и да реагират ефективно на киберзаплахите. Затова участниците бяха запознати с богата палитра от онлайн услуги и начините, по които могат да останат в безопасност и да защитят своите лични, финансови и професионални данни.

Обученията продължават с темата „Фалшиви новини и дезинформация“, а през октомври през курс в трите направления ще преминат и потребители на РБ „Христо Ботев“ и библиотеките на територията на област Враца.

Обученията се осъществяват в рамките на проект „Виртуална библиотека“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински институти“.