Свят

Италиански инженер уби съпругата, сина и тъщата си и се самоуби

  28.09.2023 16:40             
Италиански инженер уби съпругата, сина и тъщата си и се самоуби

Семейна трагедия с 4 трупа разтърси жителите на северния град Алесандрия, област Пиемонт. 66-годишният Мартино Бенци, по професия инженер и компютърен специалист, уби съпругата си Моника на 55 г., сина си Матео на 17, тъща си Карла на 78 г., след което си преряза гърлото.

Мартино отишъл в старческия дом в града, достигнал до тъща си в градината и след като двамата останали сами, той я убил с бръснарско ножче. След това насочил към себе си друг нож и си прерязал гърлото. Персоналът на института намерил двата трупа и бележка в джоба на Мартино, с която подканвал да отидат в дома му, за да видят какво е станало с близките му. “Убих семейството си, което обичах най-много на този свят”, пишело в бележката.

В същия момент карабинерите се опитвали да достигнат до къщата, тъй като получили сигнал от службата на жената, че не е отишла на работа, и че синът също не се явил в училище. След като разбили вратата, се озовали пред кървавата гледка. Момчето било убито от баща си с нож, докато спяло.След това Мартино се саморазправил и със съпругата си, която явно притичала да види какво става след виковете на детето си.

В бележките, които оставил в къщата си и в дома за възрастни хора, Мартино описвал намеренията си да сложи край на всичко заради състоянието на психически дискомфорт, в което се намирал. Инженерът взел решение да се самоубие, но не искал да остави семейството си в затруднено финансово положение, затова решил да убие и тях.

Персоналът на старческия дом описва семейството като спокойно и задружно, никой не очаквал да се случи подобна трагедия. Служителка каза пред медиите, че двамата съпрузи ходели редовно на посещения при майката на жената. Според властите няма елементи, които да показват, че мъжът страдал от психическо разстройство.