Спорт

Георги Вачев от Козлодуй става помощник треньор на националният отбор на България по кикбокс

  28.09.2023 16:39             
Георги Вачев от Козлодуй става помощник треньор на националният отбор на България по кикбокс

Треньорът по кикбокс на клуб „Златните момчета” от Козлодуй става част от екипа на националния треньор, Владимир Вълев-питбула. Той е избран единодушно от Управителния съвет на спортната Федерация. Председателят Галин Димов коментира новината: „Познавам Георги Вачев от 2017 година. Той е силно мотивиран за успех и за няколко години отбора му влезе в челните класирания на федерацията. Състезателите му са изключително технически грамотни в кикбокса, излизат без притеснение на ринга и винаги се раздават до край. Безспорно изучаването на спортната психология е оказала този положителен ефект и искаме да почерпим от неговия опит в националния отбор. Перфектен е в организационната дейност и в провеждането на спортни събития, което допълнително накара мен и колегите от УС да му гласуваме доверие. Желаем му успех в новото начинание".

Георги Вачев е завършил треньорски профил по кикбокс в Национална спортна академия „Васил Левски”. Тази година завършва и магистратура по спортна психология. Под негово ръководство отборът на Козлодуй спечели стотици медали и десетки купи. Едни от най-големите успехи на клуба са: европейската титла на Денис Иванов през 2019 г., световна и европейска купа, спечелени от Мартин Цветков през 2023 г., бронзов медал от световно първенство на Иван Лалев през 2014 г., бронзов медал на Стоян Петков от световната  купа през 2017 г., балканска купа, спечелена от Богдан Никифоров през 2021 г.

Тимът на „Златните момчета” завоюва историческо второ място на държавното първенство по кикбокс в стил „фул контакт” през 2023 г. под ръководството на треньора си Георги Вачев. 

Той е награждаван два пъти за треньор на област Враца, за 2015 г. и 2018 г. 

През 2019 г. печели приза „Треньор на годината” на община Козлодуй, а през 2023 г. получава наградата за „Треньор на най-успешен млад спортист”.