Избори Събития

Полицай и дългогодишен кмет влизат в битката за Бойчиновци

  27.09.2023 13:59             
Полицай и дългогодишен кмет влизат в битката за Бойчиновци

Петима са кандидатите за кмет на община Бойчиновци, а за 13-те мандата в общинския съвет ще се борят 75 мъже и жени, издигнати от 8 партии и коалиции.

ГЕРБ залагат на полицая Николай Начев, а сред кандидатите за съветници, които са 13,  са бившият губернатор на Монтана Росен Белчев и световната състезателка по парашутизъм Ани Стаменова.

Досегашният кмет Светлин Сретениев ще се бори за пореден мандат с коалиция „Заедно за силна община", в която са партиите „Републиканци за България" и „Зелен съюз". Тяхната листа също с 13 кандидати.

Коалицията ПП-ДБ залага на Десислав Денков, а листата им е с 9 души,

Със свой кандидат за кмет в Бойчиновци играе и Възраждане – Георги Ангелов Георгиев. Възрожденците са регистрирали 8 кандидати за общински съветници.

Единствено в община Бойчиновци ще участва  „Български възход". Партията издига Красимир Русимов за кандидат-кмет и има пълна листа с 13 кандидати.

Само листи за общински съветници са регистрирали три политически субекта. Местната коалиция НДСВ, ДПС, ЗНС има 13 кандидати. Те обявиха, че застават зад Светлин Сретениев за кмет. БСП има кандидат-съветническа листа с четирима, а коалиция „България на регионите" – с двама.