Събития

Белоградчик е домакин на балонена фиеста

  22.09.2023 16:30             
Белоградчик е домакин на балонена фиеста

За трети път Белоградчик е домакин на балонена фиеста. Тази година събитието, което се провежда от 21-ви до 24-ти септември, привлича рекорден брой хора, желаещи да изпитат емоцията на полета с балон, разказа Евтим Стефанов, който е един от организаторите на инициативата.
"Имаме може би два пъти повече желаещи да летят с балон, включително панорамни издигания със свободни полети. Хората полудяха просто. Може би с течение на времето придобива известност това събитие, превръщането на Белоградчик в малката Кападокия на Балканите и наистина е много красиво човек да лети над скалите в компания с различни балони."
Тази година посетителите на събитието ще могат също така да участват и в редица вълнуващи допълнителни активности - джип сафари, разходки с АТВ, фотосесия с летяща рокля, разходка с електрически велосипеди и дегустация на премуим вина, допълни Евтим Стефанов: 
"Тази година сме включили фотоконкурс, конкурс за художници, а също така наши приятели правят състезание по планинско бягане в рамките на фиестата. Събират се много събития. Имаме всяка вечер концерт. На 21 септември ще свирят "Ограничителна заповед" от Видин, на 22-ри, по случай празника на България ще свирят "Остава" и Милена Славова ще завърши концертните вечери на 23-ти."
Стартовата площадка за издигане е местността Панаирище в Белоградчик. Свободни полети с балон над Белоградчишките скали и панорамни издигания с привързан за скалите балон се изпълняват сутрин и вечер при подходящи метеорологични условия.