Бизнес Събития

СЛЕД 40 ГОДИНИ: Асфалтираха улици в Горни Лом с над 400 000 лева СНИМКИ

  17.09.2023 08:00             
СЛЕД 40 ГОДИНИ: Асфалтираха улици в Горни Лом с над 400 000 лева СНИМКИ

Завършиха ремонтните дейности на две улици от село Горни Лом, съобщи кметът на Община Чупрене Анжело Добричов. Поставен е нов асфалт върху отсечки, които от над 40 години не са имали подобен вид. Средствата за ремонта са от капиталовата програма на общината за миналата година, тъй като през тази мнозинството в местния парламент саботира опитите на кмета Добричов да реализира ремонти, като отхвърли няколко пъти предложението, внесено от администрацията му.

„По улица 13-а в село Горни Лом са асфатирани 534 метра за 200 000 лева. В същото село има възстановени още 801 метра за 210 000 лева. И на двете места хората не са виждали нов асфалт по улиците от 40 години“, допълни кметът на община Чупрене.

Той благодари на хората за търпението, тъй като 2 години са чакали с разкопани улици да бъде възстановена инфраструктурата.

„Тази година от министерството на финансите ни бяха отпуснали 640 800 лева, като бяхме заложили огромен процент от тях да отидат за инфраструктура. Според мен водопроводите и асфалтирането на улици е най-важно, но мнозинството в общинския съвет не пожела да подкрепи виждането на екипа ми и от април до август на всяка сесия гласуваше „против“, допълни Добричов.Вижте кандидатите за кметове и съветници в Ружинци
Ботев /Вр/ взе точка в Пазарджик, 4 точки от 2 мача за Христо Янев
Петима натискат да кметуват в Брегово
Тежка битка за властта в Белоградчик, четирима дърпат стола на кмета
Преди вота в Димово: Реванш или втори мандат, или нов кмет/ица
Френска гражданка падна в изкоп за мина край турския град Чорлу