Събития

Northwest 3700 - най-новата видинска група

  22.09.2023 18:00             
Northwest 3700 - най-новата видинска група

Най-новата музикална група на Видин - Northwest 3700. Те са млади, талантливи и надъхани. Свирят на най-различни инструменти, пеят и създават музиката и текстовете си сами. Те са Михаил Георгиев - MISHO, Александър Марков - ALX, Марин Ангелов - MURI, Милчо Кръстев - Krustev, Илиев Илиев - Ivo Make. Милчо и Мишо са приятели от доста време и заедно се запалват по музиката, разказва Милчо:

"От начало ни влечеше да правим инструментали, бийтове, така да се каже, но с течение на обстоятелствата просто Мишо усети, че за него е писането на текстове, рапирането...Аз също се пробвах една година, но просто усетих, че не е моето нещо и се насочих към правенето на инструментали."

Мишо допълва, че всичко започва през 2018 година: 

"Както Милчо казва, една година беше като една подхвърлена идея, а след това тук е добре да споменем и Иво, с когото се запознахме...отидохме в тях, като той си имаше домашно студио тогава, не беше нещо професионално, и започнахме да записваме при него, като отделяхме в седмицата един-два дена, така потръгнаха нещата и започнахме да записваме. Беше като на шега, но все още смятам, че е на шега, защото не сме тръгнали по този път както трябва, обаче ще видим - времето ще покаже, надяваме се да се чуе от повече хора, това което правим."

"Винаги обаче си запомнях текстовете на някакви песни, дето ги харесвам и се опитвах да ги израпирам и да ги изпълня. И през времето така тръгна - да записвам...", обясни Марин.

Алекс пък е човекът от групата, който е искал още от малък да се занимава с музика и е бил наясно с това винаги:

"Като дете си представях, че спалнята на нашите е сцената и има публика...но през 2015-а започнах да се занимавам с повече писане на текстове, отколкото с изпълняване и имах някъде около три-четири папки с изписани текстове. След това се запознахме с Милчо, той започна да се влече от правенето на бийтове. Запознахме се и с Иво и всичко това стана реалност от преди две години, надяваме се да продължим и занапред да творим заедно като екип."

Името на бандата Northwest 3700 се ражда естествено, тъй като момчетата имат група в социалните мрежи с това наименование. 

Стиловете, на които наблягат младите музиканти, са разнообразни.

"В нашата група имаме повече стилове, като Мишо повече набляга на трап, рап, Алекс повече на поп и r&b, аз се занимавам повече с r&b стила, повече ми се отдава", разказва Марин.

Мишо допълва, че фактът, че се различават и имат различни музикални предпочитание е положителен:

"Не сме "забили" в един стил. Това е добре и за Милчо - бийтмейкъра ни, защото той също не е "забил" в един стил, може да прави трап, дрил, бумба, афро. Това е добре, защото всеки един от нас може да си разпредели кой бийт за кого е, и така можем да влезем всички."

Текстовете на Northwest 3700 са вдъхновени от ежедневието, но и от лични истории./Радио Видин