Събития

5 красавици от Северозапада се пускат в престижен конкурс

  16.09.2023 11:05             
5 красавици от Северозапада се пускат в престижен конкурс

За първи път замъка „Влюбен във вятъра" край Равадиново, ще бъде домакин на националния конкурс „Miss in Love with the Wind". Арт приключението, ще се проведе на 16 септември от 19 часа, като ще преплете минало и настояще в едно, каза пред "Конкурент" Ивайло Йосифов от "X Model Group".

Живописната атмосфера на замъка, ще бъде озвучена от изпълненията на солистите и оркестъра на Старозагорската опера. Спектакълът ще премине в три кръга, като всеки един от тях ще носи своята препратка към историческото минало. Ето защо организаторите са категорични, че този конкурс се различава от всички останали, съчетавайки вълшебството на класическата музика, женската обаятелност и неделимата връзка с историята ни.

В надпреварата, ще се включат 12 момичета от цялата страна, а северозапада ще бъде представен от 5 модела на "X Model Group" от градовете Видин, Враца, Монтана, Лом и Берковица.

Още в първото дефиле участничките, ще се появят пред гостите с древноримски туники, създавайки истински мост във времето, през който зрителите ще усетят древността. Конкурса „Miss in Love with the Wind 2023" си поставя за цел да провокира участници и гости и да създаде у тях необходимост да научат повече за отминалите времена.

 Замъка в Равадиново се нарежда сред 10-те световни забележителности и е обявен за най-добра туристическа дестинация у нас от министерство на туризма. Носител е на престижният международен приз връчван на пищна церемония в Дубай - „Най-добър замък в Европа". Българската атракция се класира и на 3-то място сред най-посещаваните и красиви замъци и крепости на Стария континент в класацията на "European Best Destinations". Както и редица световни отличия и награди.

 За да подчертаят уникалността на архитектурния шедьовър, организаторите са подготвили специално компютърно осветление и ефекти.

Победителката в конкурса, ще представи България на световния финал „Miss Tourism World 2023" в Китай.