Избори Събития

Партиите не се разбраха за ОИК-Враца СНИМКИ

  23.08.2023 10:44             
Партиите не се разбраха за ОИК-Враца СНИМКИ

 

Партиите не се разбраха за състава на общинската избирателна комисия във Враца. Консултациите се проведоха преди минути в заседателната зала на местната управа и бяха водени от секретаря Нина Дакева.

Споровете, които изпращат казуса за разпределение в Централната избирателна комисия за местните избори, бяха за председателската позиция, към която апетити имат от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Мястото на секретар поискаха едновременно БСП и ДПС. Тъй като не беше постигнат компромис, споровете ще бъдат решени служебно в София.

Преди това партиите все пак постигнаха компромис за останалите важни неща по изборния процес. 11 души ще има в общинската избирателна комисия на Враца, като всички парламентарно представени партии ще имат човек в ръководството, тъй като освен председател и секретар ще има и 4-ма заместници.

По трима представители ще номинират ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, двама души са за Възраждане, а по един за ДПС, БСП и ИТН. По всичко личи, че ИТН и Възраждане ще имат заместник-председател, тъй като никой не оспори тяхното предложение, останалите 4 ръководни функции в ОИК – Враца ще бъдат ясни след служебното им назначение от ЦИК.