Събития

Ремонтират обходния път на Враца, ама... от 2025 г.

  01.07.2023 13:00             
Ремонтират обходния път на Враца, ама... от 2025 г.

Ремонтът на околовръстния път край Враца ще започне през 2025 г., това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков по време на днешния парламентарен контрол в Народното събрание. 

Той отговори на въпрос на Ивайло Папов от "Възраждане" относно състоянието на пътя в частта от Е-79 около местността на язовир "Дъбника". Папов попита каква е възможността за рехабилитация на пътното трасе. "Част от вилната зона на Враца минава оттам, състоянието на пътя е лошо", посочи депутатът.

"Имам лични впечатления от пътя, аз често пътувам до Северозапада, оттам произхожда семейството ми. Пътят е лош, има много пропадания, с намалена носимоспособност са платната и се налага основен ремонт", каза министър Цеков.

Според него е обявена обществена поръчка, но процедурата все още не е приключила. "За мен лично е недопустимо осем месеца след стартирането на обществена поръчка да не е излъчено класиране", възмути се министър Цеков и обясни, че изготвянето на техническия проект прави възможно ремонтът да стартира реалистично в началото на 2025 г.

Източник: БТА