Спорт

Северозапада загуби финала в турнира на Трета лига

  09.06.2023 17:20             
Северозапада загуби финала в турнира на Трета лига

 

Сборният тим на Югозападна Трета лига спечели с 3:0 днешния финал срещу Северозапада в подновената надпревара Преглед на талантите в Трета лига. Във финалния сблъсък Югозападът не остави съмнение в превъзходството си и се наложи с класически успех след попадения на Христо Радков, Марио Георгиев и Георги Илиев.

Преди това в драматичен двубой сборният тим на Североизточна Трета лига победи Югоизтока с 3:1 след изпълнения на дузпи (2:2 в редовното време).

Четирите сборни отбора от четирите първенства в Трета лига бяха съставени от по 20 футболисти до 21-годишна възраст, които в рамките на тези 3 дни имаха възможност да разкрият качествата си пред представители на професионалния футбол. Отборите имаха право да впишат и до трима играчи до 23 годишна възраст, с изричното условие, че нито един от състезателите не е подписвал професионален договор. 

Двубоите в Дома на футбола преминаха при отлична организация и сериозен интерес от страна на треньори и представители на клубове от Първа и Втора професионална лига. Една от дългосрочните цели на надпреварата е и сформиране на по-конкурентноспособен аматьорски национален отбор на България.