Събития

Интересна изложба подредиха в Берковица

  09.06.2023 14:00             
Интересна изложба подредиха в Берковица

На 6 юни 2023 година, в Градска художествена галерия “Отец Паисий” – Берковица, бе подредена изложба от фонда на галерията.
Авторите, които са представени са: Певецът на стара Берковица Кирил Воденичаров, Йордан Ивков – художник пейзажист на природата и Балкана около Берковица, проф. Бойчо Григоров – маслени картини, отразяващи старините и духа на града от 60-те години на XX век, Димитър Димитров Куцаров – доайенът на берковските художници с пейзажи и жанрови картини от бита на Берковица, Боян Стоянов – портретист, живописец, рисувал жанрови картини, представляващи занаята на населението – “Ягодоберка”.
Творчеството на авторите е свързано с Берковица. За определен период те са творили тук и създавали произведения, представящи духа на Берковица от онова време. Представените картини създават у посетителя една вярна и носталгично-романтична представа за миналото на Берковица от 30-те до 60-те години на миналия век.
Изложбата може да разгледате до 6.07.2023 г., от понеделник до събота включително, от 8:30 ч. до 17:00 ч. Всеки посетител ще се пренесе за миг в едни отминали времена.