Свят

WhatsApp вече ще изпраща известия за вашите хобита и любимите ви отбори

  09.06.2023 09:20             
WhatsApp вече ще изпраща известия за вашите хобита и любимите ви отбори

"Мета платформс" (Meta Platforms) представи нова функция на онлайн приложението си "УатсАп" (WhatsApp), наречена "УатсАп Ченълс" (WhatsApp Channels), съобщи Ройтерс И БТА.

Американската технологична корпорация обяви, че "УатсАп Ченълс" ще допринесе за превръщането на "УатсАп" в "платформа за персонализирани съобщения".

Потребителите на новата функция на приложението ще могат да получават персонализирана информация, свързана с "техните хобита, с любимите им отбори, съобщения от властите в района, в който се намират, както и други новини".

Потребителите, които имат свои онлайн последователи, ще могат чрез "УатсАп Ченълс" да споделят с тях "текстови съобщения, снимки, видеоклипове, стикери и анкети", според публикация в блог, посветен на "УатсАп", цитирана от theverge.com.

Телефонните номера и друга лична информация на тези, които използват новата функция на "УатсАп", няма да бъдат видими за другите потребители.

Онлайн функцията "УатсАп Ченълс" ще бъда достъпна първо в Сингапур и Колумбия. Сред партньорите на "Мета платформс", които участват в представянето й, са Световната здравна организация (СЗО) и футболните клубове - Барселона и Манчестър Сити.