Бизнес Събития

Над Враца пак замириса на асфалт, скоро и над селата

  08.06.2023 18:08             
Над Враца пак замириса на асфалт, скоро и над селата

Над Враца пак мирише на асфалт, а от общинската управа се похвалиха с няколко завършени нови обекта. Дейностите са финансирани със средства от местната хазна, тъй като държавата не помага от 2 години, отбеляза кметът Калин Каменов. За разлика от преди, сега новоасфалтираните улици имат нови тротоари, маркировка и растителност, допълни градоначалникът, като даде за пример завършената улица „Стоян Калъчев“ в града.

Изпълнител на ремонтните дейности във Враца е „Строител Криводол“, които доказват с качествената си работа защо са избрани.

Кипят ремонтни дейности при блок 9 в ж.к. „Дъбника“, обновяват се междублоковите пространства край блокове 34 и 36 в „Дъбника“, а след това екипите на фирмата подхващат и районите около блокове с номера 12, 131 6 и 17 в най-големия жилищен квартал на Враца.

След това са наред кварталите „Младост“, „Медковец“, „Металург“ и „72“, обеща още Каменов.

Кметът здопълни, че са предвидени средства за основен ремонт на участък между селата Баница и Голямо Пещене, както и между квартал Кулата и село Нефела. Ще се ремонтира основно и входната артерия откъм Криводол – от кръстовището на обходния път до разклона за село Лиляче.

Ресорният заместник-кмет Цветан Стойчков обясни, че това лято на асфалт ще замирише и в селата край Враца. Стратегията на местната власт е направят по една улица във всяко от малките населени места, а по централната улица да бъде оправена и канализацията. „Има 1.5 милиона лева за тези дейности, само трябва да бъде избран изпълнител и започваме“, увери Стойчков.