Събития

Готвят 106-ото издание на панаира в Кула

  10.06.2023 13:00             
 Готвят 106-ото издание на панаира в Кула

В Кула се готвят за традиционния панаир, който ще  се проведе от 14 до 20 август.  Тази година е неговото 106 издание. 

Множество изненади за Кулския панаир предлагат от сдружение „Северозапазване". В програмата, която подготвят, са включени концерти, огнен спектакъл на историческа тематика и лятно кино. Предложението е внесено в общинската администрация и предстои да бъде разгледано от общинските съветници. 

Предложената от сдружението програма за панаира включва: 

14.08.2023 г. (Понеделник)

20.00 ч. Откриване на панаирната седмица с концерт на Еми Стамболова

Начало на концерта - 20:00 часа

Еми Стамболова ще представи новата си балада "Нарисувано сърце" пред публиката в град Кула. Творбата е по музика и аранжимент на Артур Надосян и текст на Радослав Петров - Шишарката.

18.08.2023 г. (Петък)

Концерт на балканския дует PAJAK I LARA от Северна Македония

Място – Панаирен комплекс – Кула

Начало на концерта - 20:00 часа

Рапърът PAJAK доминира в големите музикални платформи на Балканите с песента си „Bella" и е в топ 10 на всички музикални телевизии и радиа. 

19.08.2023 г. (Събота)

Огнен спектакъл по "Легендата за Грозда" в крепостта "Кастра Мартис". Спектакълът е част от фестивала на изкуствата „КастрАртис".

20.08.2023 г. (Неделя)

„Лятно кино под звездите"-закриване на панаирната седмицата в парка до крепостта „Кастра Мартис" заедно с най-бързо развиващата се мрежа за късометражно кино в България „Кинематограф". 

Тази година акцент е поставен върху фестивала на изкуствата "КастрАртис", изпълнен с множество културни мероприятия и изненади за празника на града- 19 август, а за закриване на панаирната седмица сдружението е подготвило няколко часа подарък за всички жители и гости на града - „Лятно кино под звездите" .