Бизнес Събития

Калин Каменов: Враца ще има мол

  08.06.2023 16:25             
Калин Каменов: Враца ще има мол

Кметът на Враца Калин Каменов обяви, че във Враца ще има мол. Това стана преди минути на пресконференция, на която от общинската управа отчетоха свършеното през последните дни и набелязаха някои от близките и по-далечни проекти през местната управа.

По думите на градоначалника, в момента се водят преговори за изграждането на търговски център от типа, познат като mall.

„Става дума за ново строителство. Мол-ът ще е край града, така че няма да пречи на местния бизнес. В него ще има някои от най-известните бюджетни марки, заради които нашите съграждани сега пътуват до София или други градове“, коментира кметът Каменов.

Той припомни, че преди да спечели втория си мандат като кмет на Враца, е поискал мнението на хората за това какво биха искали да се направи в града. Вдигането на мол било първо желание.

„Идеята е да се обособи търговски център, който да привлича вниманието на жителите на Враца, областта и Северозапада. Мол от този тип, който ние искаме, в момента има само във Видин. Но там мащабите са по-малки от онова, което се надявам да бъде построено във Враца“, допълни Каменов.

Градоначалникът увери, че в момента се водят преговори и с други инвеститори, като намекна за бъдещо изграждане на ритейл парк.