Избори Събития

Във Враца се завъртяха игри за областен управител

  08.06.2023 07:00             
Във Враца се завъртяха игри за областен управител

Дни след смяната на служебното правителство с редовен кабинет с премиери на ротация Денков-Габриел във Враца започнаха спекулации за това как ще се казва новият областен управител. За всички е ясно, че е въпрос на време губернаторът Георги Митов, назначен от първото служебно правителство на Гълъб Донев, да си събере багажа и да опразни кабинета си в сградата на ул. „Демокрация“ №1.

Пред „Конкурент“ Митов коментира, че е бил готов да го направи още в края на първия мандат на служебното правителство, но заради липсата на стабилно мнозинство и разпускане на 48-ото Народно събрание е бил задължен да остане и довърши работата.

С него ще си тръгне и заместникът му Милчо Стефанов. Ветеринарният лекар натрупа административен опит през изминалите 2 години и 3 месеца, благодарение на номинацията на ИТН. Тъй като партията на Слави Трифонов е в опозиция в настоящия парламент, и престоят на Стефанов в областната администрация е към финалната си права.

Макар че от партийните централи на управляващото мнозинство, съставено от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, засега не лансират публично имена за губернатор, в публичното пространство вече се завъртяха няколко имена.

Кои са те - ще разберете от новия брой на "Конкурент" - вестникът на Северозапада.