България Избори

Кирил Петков: „Дълбоката държава“ саботира кабинета Денков-Габриел

  25.05.2023 20:57             
Кирил Петков: „Дълбоката държава“ саботира кабинета Денков-Габриел

Искам да споделя информация за активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание.

Записи, както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Това обяви Кирил Петков пред журналисти.

"Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели", добави Петков.

Като инструмент за това Петков посочи, че е използван "емоционално нестабилен политик" - Радостин Василев.  

"Активно мероприятие срещу ПП/ДБ и възможността да има правителство". Така Кирил Петков определи предстоящата утре пресконференция на техния депутат Радостин Василев.

Петков не каза директно дали диригент е президентът Румен Радев, но подчерта, че държавният глава бави мандата, а утре в 11:00 се готви „взрив“.

"Ние искаме да сменим шефовете на всички служби, те са знаели за нашия план и правят всичко по силите си за да го осуетят. След като акад. Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство - защо мандатът се бави?

Нарочно ли се изчаква заявената за утре пресконференция на Василев?", запита Петков.

Блиц