Събития

Вижте какво ще прочетете в новия брой на „Конкурент“

  25.05.2023 18:00             
Вижте какво ще прочетете в новия брой на „Конкурент“

В новия брой на „Конкурент“ четете:

Сензационно твърдение на учен може да разкрие къде се намира гробът на Христо Ботев. Развръзката идва 147 години след героичната гибел на Войводата – това е водещият материал на вестника на Северозапада.

Скандали тресат врачанския театър: След неразбориите около непочистената фасада, гръмна нова истерия – този път не допуснали кандидат за директор до храма на Мелпомена. Той пък се оплака на министъра на културата от Анастас Попдимитров. А в същото време в ДКТ-Враца заметоха под килима скандала с летописната книга.

15 блока в Монтана чакат пари за саниране от Плана за възстановяване; Враца и Ниш мислят за европейски проекти; Откриват Ботеви дни с концерт на "Легендите".

На две страници с много снимки показваме емоциите, с които изпратиха абитуриентите в по-добрите училища във Враца.

Политическите теми: Иван Иванов стана и областен шеф на БСП във Враца, а младежите от ГЕРБ бяха на лекция при президента Росен Плевнелиев; Росица Кирова награди 3-ма тийнейджъри; Кмет и депутати подкрепиха благородна кауза за зографисването на храм във врачанско село.

На страницата за бизнес: Какво не видяха стотиците, дошли на откриването на „Шатони“ край Мездра; ВиК-Враца отчете още една успешна година.

Врачанинът Цветан Дошков твърди, че планетата Земя е преживяла два потопа – първият бил за очистване, а вторият – спасителен. В мнение, изразено на страниците на „Конкурент“ минният инженер пита какъв ще е следващият природен катаклизъм?

Мартин Петров се върна в родното училище и предизвика фурор – репортаж от спортното събитие на отминалите дни.

На страниците за забава: В Оряхово проведоха първото издание на Средновековен фестивал; майката на Илън Мъск избра рокля на наш дизайнер; Красавица от Белоградчик, осиновена на Апенините, се бори за короната на „Мис Италия“.

На страниците на изданието ще намерите обяви за работа, предложения за имоти и коли, както и информация за търгове от общините Монтана, Мездра и Якимово.

„Конкурент“ – интелигентният избор на четящите в Северозапада!