Събития

ЗА ПАРИ! Служители на НОИ – Враца излязоха на протест СНИМКИ

  25.05.2023 10:48             
ЗА ПАРИ! Служители на НОИ – Враца излязоха на протест СНИМКИ

Работници и служители на Националния осигурителен институт излязоха на протест, като по този начин подкрепиха исканията на ведомството на национално ниво за увеличение на заплатите с минимум 30% от 1 януари. Протестът им е подкрепен от КТ "Подкрепа", съобщи областният председател на синдиката Десислава Димитрова.

Символичната стачка изкара недоволните пред сградата на регионалното управление между 10 и 11 часа.

„Ние не сме спирали да работим. Стачкуваме в момента, но има кой да работи на гишетата. Тук сме, за да може и гражданите, които имат нужда от нашата дейност, да са доволни… Полагаме извънреден труд, напълно доброволно, за да се справим с увеличената работа. Наскоро четох, че средният доход на член от семейството е 1 500 лева. Ние не го достигаме“, каза Сашка Николова.

Валя Тодорова, която работи в отдел "Пенсии" обясни защо чак сега стачкуват:

Ние чакахме някой да се сети за нас, затова толкова дълго търпяхме. Решихме, че вече е време да действаме. В магазина цените вървят нагоре, а заплатите не мърдат… Ние не искаме нещо, което не сме си заработили. Сега го казваме: Искаме увеличение на заплатите, защото повече не може да се търпи!“

Средната заплата на служителите в НОИ – Враца е около 1 000 лева. Претенциите им са за 30-процентно увеличение, което да се въведе със задна дата от началото на годината.

Ако не бъдат чути, в НОИ са готови на ефективни стачни действия.