Спорт

Полицаи влязоха в ролята на умиротворители на Вихър в кой знае защо много нервния мач в Мездра

  20.05.2023 20:42             
Полицаи влязоха в ролята на умиротворители на Вихър в кой знае защо много нервния мач в Мездра

Локо /Мз/ загуби с 0:3 от Вихър /Славяново/ в среща от 28 кръг на СЗ Трета лига в прекалено емоционален и нервен мач. Наложи се на почивката и екип от РПУ да пристигне за да умиротворява част от ръководството на гостите.

Двубоят започна спокойно с по едно положение пред двете врати. В 12-та мин. Константин Генков стреля с глава от малкия пеналт, но вратарят на мездренчани Ивайло Василев изби. В 34-та мин. Тодор Горанов се озова на чиста позиция, но стражът Теодор Тодоров излезе навреме и предотврати сигурен гол.

В 39-та мин. Ваньо Иванов бе съборен в пеналта и главният рефер отсъди дузпа, която бе бурно и дълго оспорвана от гостите, за което получиха 3 жълти картона. Деян Иванов стреля добре от бялата точка, но Теодор Тодоров плонжира и спаси.

В края на полувремето страстите се нажежиха до краен предел. Жюлиен Бенков влезе остро в краката на Светослав Валериев и логично получи втори жълт картон, респективно червен. Валериев се наложи да бъде заменен след тежкия удар в глезена. След решението на рефера, той бе бурно атакуван на терена от играчи на Вихър и част от ръководството, като най-деен бе президентът им Светлин Линев. Очевидци разказаха, че шефът е заплашил рефера в тунела с „гостуване” в дома му в Габрово. На почивката се наложи да пристигнат четирима полицаи от РПУ Мездра. След разговори с щаба на гостите обстановката се нормализира донякъде.

През второто време гостите взеха своето, въпреки че играха с 10 души. В 63-та мин. Цветан Петров-Мръвката центрира от фаул и след рикошет, Тони Паликрушев бе точен за 0:1 с добавка.

В 70-та мин. гигантът Кристиян Григоров засече с глава след корнер за 0:2.

В добавеното време Благовест Ленков вкара за 0:3.

 

 

За Локо /Мз/ играха Ивайло Василев, Стефан Стефанов, Ивайло Тодоров, Ваньо Иванов /82 Йоан Цанев/, Николай Ганчев, Гроздан Илиев /75 Михаил Бешев/, Светослав Валериев /45 Лионел Матадос/, Деян Иванов, Иван Аспарухов /75 Кристиян Ивайлов/, Михаил Иванов, Тодор Горанов

 

За Вихър ритаха Теодор Тодоров, Кристиян Григоров /89 Кристиян Георгиев/, Тони Паликрушев, Светослав Кръстев, Милен Тодоров, Мариян Драгнев /82 Калин Иванов/, Жюлиен Бенков, Цветан Петров, Константин Генков /71 Димитър Димитров/, Благовест Ленков, Христиан Петков