Събития

Младежко пространство е обособено до Речната гара във Видин СНИМКИ

  19.05.2023 10:00             
Младежко пространство е обособено до Речната гара във Видин СНИМКИ

Инициативата се реализира от Областния съвет на Българския червен кръст по проект „Да създадем пространство“, със съдействието на Община Видин. На откриването на обновената градска площ гост бе заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Сред присъстващите имаше представители на различни институти, училища, неправителствени организации.

Цветелина Петрова, директор на Областния съвет на БЧК, откри събитието, като отбеляза, че проектът е спечелен от Българския младежки червен кръст, финансиран от Фонда за повишаване на капацитета на Националните дружества на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Видин е един от шестте града в България, където се реализира проектът. Основната цел е да се облагородят градски площи, които да се превърнат в креативни пространства за провеждане на обучения, акции и кампании на БЧК, както и да се използват за отдих и развлечения.

Борислава Борисова поздрави Цветелина Петрова и нейния екип от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име. „Сигурна съм, че видинчани и гостите на града ще харесат това място и то ще стане привлекателен център за отдих и за полезни начинания. Призовавам видинчани да пазят подобни облагородени места не само тук, а и в целия ни град. Знаете, че общинското ръководство се старае много в тази посока, за да се ползва съграденото години напред. Нека всеки от нас даде своя личен принос, за да изглежда градът ни красив, чист, зелен и приветлив!“ – каза Борисова.

Събитието продължи с програма, в която взеха участие Градският духов оркестър, мажоретният състав от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, възпитаници на детска градина „Русалка“ и фолклорна студия „Северняци“. На всички участници бяха раздадени подаръци, а доброволци от видинския червен кръст бяха наградени за активната им работа.

В облагороденото пространство са поставени пейки, маси, стойки за велосипеди и материали, които да се използват за обучения по оказване на първа помощ на пострадали.