Събития

Библиотекари изнесоха урок за Йовков

  01.04.2023 15:00             
Библиотекари изнесоха урок за Йовков

Йордан Йовков – майсторът на късия разказ, беше темата на срещата ни във Филиала на Регионална библиотека „Христо Ботев” в ж. к. „Дъбника” във Враца.
С общите усилия на шестокласниците от СУ „Кирил и Методий”, техните учители Ани Каменова и Валя Христова и библиотекаря се получи изключително емоционален и интересен урок, посветен на живота и творчеството на класика на българската литература Йордан Йовков.
Учениците гледаха биографичен филм по темата, направен от ученици, като научиха нови факти от живота на майстора на късия разказ.
Впечатляващи познания за творчеството на Йордан Йовков, както и за другите български автори показаха шестокласниците на специално подготвена викторина.
Те разгледаха витрина с книги на писателя, както и книги с тестове по български език и литература от фонда на библиотеката, които могат да им бъдат полезни в подготовката за училище.
Скъп спомен от открития урок ще остане и специално изготвения от учениците много красив плакат с класиците на българската литература.
Благодарим от сърце за чудесния подарък!