Събития

152 333 човека имат право на глас в област Враца, РИК е готова да посрещне изборите

  31.03.2023 16:23             
152 333 човека имат право на глас в област Враца, РИК е готова да посрещне изборите

РИК-Враца е готов да посрещне изборите, като броят на СИК в област Враца е 325, като включва и допълнителните секции, които са 9, подвижните секции – 25, стана ясно на брифинга на областния управител Георги Митов съвместно с РИК-Враца.

От тези секции с машини са 229, а с хартии са 86. Машините ще пристигнат по график на Сиела Норма утре директно в секциите. Брифингите в изборния ден на РИК ще бъдат в 9, 12 и 17 часа в областна администрация, а последният брифинг ще е в театъра в 20.30 часа.

Гласоподавателите в област Враца са 152 333, като са предвидени 153 800 хартиени бюлетини.

Екипите, които гарантират за охраната на изборите са подготвени, като 500 служители на реда ще са на терен, а при евентуален сигнал за бомбена заплаха, към него ще бъде подходено по най-деликатния начин, така че да не прекъсваме процеса на самия избор, заяви областния управител Георги Митов. Охраната на изборния процес реално се поема от утре, като всички помещения ще бъдат запечатани до началото на изборния ден.

По време на брифинга бе показан на медиите изградения временен изчислителен пункт към РИК- Враца, в който ще се приемат секционните избирателни комисии от област Враца.

Стана ясно, че в областта са взети всички необходими мерки за нормалното протичане на изборния процес, като има допълнително осветление на сградата на театъра, генератор, допълнителна интернет връзка. Обезпечени, с всичко необходимо са и всички СИК-ове.