България

Какви акумулатори за соларни системи ще намерите в MAXCAR?

  28.03.2023 11:13             
Какви акумулатори за соларни системи ще намерите в MAXCAR?

Потреблението на енергия нараства постоянно, а с помощта на технологиите, се откриват нови, оптимални и по-достъпни начини за извличането й по “зелен път”. При наличие на слънчеви панели, maxcar препоръчва да се снабдите с подходящи генератори на ток. С употребата на тези допълнителни устройства, се съхранява енергията, извлечена от фотоволтаиците и по този начин се използва при липса на слънчева светлина. От значение е, да сте запознати с техническите характеристики на системата и според познанията, да разгледате внимателно в каталога на дадена платформа какво ви е необходимо, съветват от maxcar.

Какво представляват акумулаторите за соларни системи?

Важно е да знаете ампер часовете на токовото напрежение. Обърнете внимание и на времевите условия, където ще бъдат разположени панелите. Maxcar съветват да се прилагат AGM или гелови, които разполагат с дълъг живот на батерията, за по-оптимална и продължителна работа. Изградени са на химична и електрична основа, правейки различни  вътрешни реакции, които са автоматично регулирани, относно конструкцията. От maxcar препоръчват да определите точните цел и място за използването на акумулатори за соларни системи, за да избегнете авария, поради електричеството, генерирано от устройството.

Видове акумулатори за соларни системи

Според основната си конфигурация и състав, уредите за независимо подаване на ток биват:

  • тягови — най-разпространените сред повечето производители и потребители, защото са изградени на химична основа, позволяваща им да са надеждни и да се презареждат по-бързо;

  • за приложение VRLA UP — подходящи са за различни дейности, като са в подзаряден режим;

  • поляритет — характерни са с високият си заряд и могат да захранват различни уреди като голф колички, плавателни съдове и други.

В много онлайн магазини може да откриете най-разнообразни модели, според вид средство, което ще използвате.

Употреба на акумулаторите

Maxcar препоръчват да използвате устройствата според инструкциите, указани от производителя и да не прекалявате като прикачвате към структурите повече уреди, изискващи допълнителна енергия. Панелите се захранват от достатъчна енергия при подходящ климат, за да достигат до оптимален вариант. Зареждането и изхабяването на уредите е препоръчително да бъде регулирано редовно, за да не повредите панелите. Maxcar съветват да инсталирате цялата структура на достъпно за вас място, съобразено с условията.