Избори Събития

Коалиция „Заедно“: Северозападът да догони Южна България, това е целта

  27.03.2023 10:38             
Коалиция „Заедно“: Северозападът да догони Южна България, това е целта

Кандидатите за народни представители от коалиция „Заедно” от областите Монтана, Враца и Видин разговаряха в граждани в Монтана. Градът е географския център на Северозапада и заради това „Заедно“ тръгнаха към 49 – тото Народно събрание от тук. Домакин бе водачът на листата на „Заедно„ за регион  Монтана Румен Ценов.

Румен Ценов е предприемач, общински съветник  и ротарианец, познат на хората в Монтана.

„Искаме да чуем хората, за да можем да предприемем адекватни мерки и законодателни инициативи в следващия парламент, за да решим  проблеми в икономиката, в правната сигурност, в здравеопазването. Целият регион има нужда от пълна промяна и от нова инфраструктура, за да има инвестиции. Целта ни е Северозападът да догони Южна България. Най-важното нещо, което ще направим  е местната децентрализация – хоризонтална и вертикална. Но не само тази, която е концентрирана в общините  и областите, а и  в самите кметства, защото на много места ситуацията е отчайваща,” каза  Любомир Каримански.

„Искаме  да превърнем Северозапада от изход от България към Европа, във  вход от Европа към България и това ще бъде факт след изграждането на скоростния път Видин – Мездра, който е наш приоритет”, подчерта Асен Личев, кандидат – депутат от Видин и бивш министър на екологията.

Като специалист по водите Личев коментира и идеята за  изграждането на соларен парк в язовир „Огоста”. Той смята, че соларните панели „ прекратяват достъпа на слънцето до водата, а ако не грее слънце върху водата тя не може да се пречиства.”

Бившият екоминистър припомни, че язовирът не изпълнява предназначението си за напояване и затова се държи на по-ниско ниво.

„Водоемът има пропуски строителството, конкретно в инженерно-геоложкото проучване на основата и при определено ниво на водата съществува потенциален риск. По стената има деформации. Сега какво става – за сметка на държавата една частна фирма иска да  получава печалбите от производството на електроенергия, вместо да се напояват  440 000 дка  от целия район до Дунав.“, каза Личев. 

Коалиция „заедно” е с номер 8 в бюлетината.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.