Събития

Раздават Великденски пакети за хора в нужда от Северозапада

  27.03.2023 07:00             
Раздават Великденски пакети за хора в нужда от Северозапада

Самотноживеещи възрастни хора и семейства в затруднение от Северозапада ще получат хранителни продукти за Великден от фондация „Спаси човека“. От събота започна раздаването на пакетите, каза Йонка Иванова от фондацията:

„Общо хората, които посещаваме са 120. Закупих яйцата, които ще получат за Великден, малко е по-рано, но сега имаме възможност да го направим. Козунаци закупихме също, всеки ще получи козунак. Отделно ни дариха агнешки комплекти за всеки, поне малко да разберат, че е празник, нещо да си приготвят, те едва ли ще могат да си позволят да го купят. Всичко успяхме да съберем. Малко трудничко събрахме този път продуктите, защото знаете – Турция, Сирия, наводнените села, доста неща се случиха и хората бяха разделени закъде по-точно да се помага, но пък успяхме."

Хранителните продукти са хора от малките населени места край Враца, Монтана, Козлодуй и Лом.

За своята дейност в подкрепа на нуждаещите се възрастни хора и семейства, фондация „Спаси човека“ е с номинация в категорията за организация в Годишните награди за доброволчество "ГЕРОИТЕ". Създателят на фондацията Йонка Иванова е с номинация за доброволец.