Събития

Община Берковица ще участва в XVIII-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

  25.03.2023 14:00             
Община Берковица ще участва в XVIII-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

Община Берковица ще вземе участие в Международното изложение „Културен туризъм“ със собствен щанд, представящ културното наследство и потенциала на региона ни. Форумът ще се проведе в периода 20-23 април във Велико Търново.
Презентирането на Община Берковица ще допринесе за популяризирането на града под Ком като интересна и предпочитана културна дестинация. Посетителите на нашия щанд ще се запознаят с културните ни забележителности, със занаятите, традициите и обичаите на родния ни край, с уникалното ни природно наследство. Ще бъдат представени възможностите за туризъм в нашата община през цялата година.
Форумът е най-авторитетната платформа за представяне на усилията на общини, културни институти, компании, граждански сдружения за развитието на културния туризъм.
Специализираният форум е единствен по рода си на Балканите и се организира по инициатива на Община Велико Търново в партньорство с националните организации на туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите в България и с подкрепата на Министерството на туризма.