Здраве Избори Събития

Ирена Димова: Кабинетът „Петков“ остави 150 000 души без пенсии с хаоса в ТЕЛК

  23.03.2023 07:13             
Ирена Димова: Кабинетът „Петков“ остави 150 000 души без пенсии с хаоса в ТЕЛК

Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ- СДС се срещнаха и разговаряха с лекари в Монтана. 

Ирена Динова, д-р Илко Семерджиев, д-р Людмил Джурджов и д-р Христо Кастрев проведоха дискусия с докторите за предизвикателствата пред здравната система. 

Водачът на листата Ирена Димова смята, че медиците от Монтана се чувстват изоставени от държавата след тежката Ковид криза. 

„От две години България е спряла развитието си. Разговорът се връща 30 години назад и вече не говорим за ценности, а за бедност и инфлация. Аз съм изключително притеснена от доклада, който ще покаже Министерството на финансите за състоянието на хазната. „Промяната“ - това са хора, които не могат да управляват публичните финанси“, каза Димова.

“Нека да попитаме пенсионерите дали с пенсиите, които от „Промяната“ твърдят, че са увеличили значително, могат да си купят повече неща. Инфлацията изяде парите на пенсионерите. Решенията на кабинета „Петков“ оставиха 150 000 души без пенсии и създадоха хаос в системата на ТЕЛК. ГЕРБ-СДС гласува нужната законодателна промяна, за да си получат пенсиите тези хора.“, подчерта още Ирена Димова.

Друга основа тема, която касае нас в областта е липсата на млади лекари в Монтана.

„Това е тема, обсъждана многократно с докторите в Монтана и областта и на която трябва да се намери решение – с държавна политика.“, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Монтана Ирена Димова.

Тя призова  на 2-ри април хората да гласуват за една стабилна България. За тези, които могат да носят отговорност и да взимат решения. За тези, която три пъти са вадили България от кризите – ГЕРБ-СДС.

Коалиция ГЕРБ-СДС ес номер 2 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.