Избори Събития

Христо Петров в Монтана: Гласувайте! Негласуването не наказва политиците, помага на лошите

  20.03.2023 14:30             
Христо Петров в Монтана:  Гласувайте! Негласуването не наказва политиците, помага на лошите

Стотици жители на Монтана стиснаха ръката на Христо Петров – Ицо Хазарта. Той заедно с водачът на листата в региона инж. Ванина Вецина и останалите кандидати за народни представители се разходиха из града и прекараха часове наред в разговори с хората.

„Много е важно на 2 април да се гласува. За трети път в рамките на година сме в кампания и на всички вече им е писнало. Голяма част от хората са убедени, че като не гласуват наказват политиците, а всъщност негласуването е най-големият успех за лошите. Те на практика вече не могат да ни убедят, че са свестни, защото ги знаем, но се опитват да внушават, че всички са  един дол дренки. Заради това обикаляме страната, срещаме се с хората, но не в залите, а по площадите и улиците, за да видят, че сме нормални хора – имаме си добрите страни, имаме си и недостатъците, но имаме и една голяма цел – да извадим България от блатото и да я превърнем в истинска европейска държава“, каза Христо Петров.

Екипът на Продължаваме промяната – Демократична България в област Монтана пък събира мненията на хората във всяка община.

„Хората във всяка община иска различни неща. На практика така научаваме за истинските им проблеми. Проблемите наистина са много, но  се откроява искането за повече възможности за работа на младите хора  и достойни заплати.“, каза водачът на листата инж. Ванина Вецина.

„Ясно е, че  промяната няма да се случи утре, нито след година. Всичко става много по-бавно, отколкото ни се иска на всички нас. Аз съм се захванал с едни неща, за които имам подкрепата на Продължаваме промяната и не само. Те не са огромни, няма да променя света за година или две, обаче си мисля, че това, с което съм се захванал, ще успея да го свърша - и това с децата от ЦНСТ-тата, и това с правата на осиновените. Това са постижими неща. Да,  не е най-великото нещо на света, но засяга немалко хора и може да бъде свършено. Хората имат нужда от малки неща, но свършени навреме. Така се правят стъпките към голямата промяна.“, каза Христо Петров.

„Радвам, че Христо Петров прие поканата ни и е тук с нас. Той е човек с каузи, които подкрепяме и всеки един от нас е готов да помогне. Днес говорим с хората, за да ни кажат какво мислят, какви проблеми имат, какви радости, да ни заръчат и на 2 април, когато победим и съставим правителство да изпълним тези заръки. Но трябва да сме заедно с вас, да си помагаме. Ние сами нищо не можем да направим, трябва да бъдем обединени, да си говорим, за да вървим напред заедно.“, подчерта инж. Вецина.

Христо Петров беше и в учебния център в село Боровци. Там американците Джуди и Пол Риджуей създадоха през 2011 година място, където момчета без родители, израснали в домове за сираци, след 18 –тата си година намират подслон. Момчетата преминават през професионално обучение, стават мебелисти, готвачи, дърводелци, озеленители, тапицери, зидари и си намират работа.

Коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България е с номер 12 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.