Крими

Шофьор превъртя дрегера във Враца, други двама също с внушителни резултати още от сутринта

  19.03.2023 10:24             
Шофьор превъртя дрегера във Враца, други двама също с внушителни резултати още от сутринта

Трима пияни шофьори са спипани в рамките на вчерашния ден във Врачанско, съобщиха от полицията.

С 2 промила алкохол в кръвта бил хванат да шофира из Враца А. Р. от село Гложене. Той бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес Атего“. Когато в 23.50 ч. униформените го спрели за проверка, установили, че шофира след солидно количество изпит алкохол. Съставен му е акт и е издаден талон за медицинско изследване. Водачът е съпроводен до спешния център във Враца, където не е дал кръв за лабораторен анализ.

А. Р. е задържан в районното във Враца за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Бързо производство е образувано и срещу други двама шофьори, спипани да карат пияни, и то още от сутринта.

В 8.54 ч. в Бяла Слатина автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от В.К., на 51 г. от с. Добролево. След тест с дрегер, уредът показал 1.46 промила.

На нарушителя е съставен акт, издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е съпроводен до спешния център в Бяла Слатина, но отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

В ареста във Враца изтрезнява още един провинил се водач. Вчера сутринта, в 9 ч. полицията спряла лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от И. Н., на 45 г. от града под Околчица. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, като уредът отчел 1.26 промила. Съставен му е акт и е издаден талон за медицинско изследване.