Бизнес Събития

Изключително голям интерес към проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин“

  19.03.2023 06:00             
Изключително голям интерес към проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин“

Над 1 000 са подадените заявления от началото на приема на документи по третата покана за подмяна на старите печки на твърдо гориво. Нови екологични отоплителни уреди ще бъдат поставени в около 300 домакинства. При класирането предимство имат кандидати от жилищни квартали с повишено ниво на замърсяване, лица с увреждания, такива на възраст над 65 години, семейства с деца под 2-годишна възраст и домакинства, получили целева помощ за отопление съгласно Закона за социално подпомагане. Класирането по точки ще бъде обявено до четири месеца след приключване на срока по набиране на документи.

Напомняме, че Община Видин е една от малкото в България, получила допълнителни средства по проекта. В момента се подготвят документи за кандидатстване в новия програмен период. Всички некласирани домакинства по настоящата процедура ще имат възможност да кандидатстват и да получат отоплителен уред през следващата година.

Проектът „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин“ е съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“