Спорт

Баня Бойс надви Кариана в дербито на Лига Монтана

  18.03.2023 19:40             
Баня Бойс надви Кариана в дербито на Лига Монтана

Снимка: chervenkarton.com

Баня Бойс победи с 2:1 Кариана (Ерден) в дербито на XIV кръг на Лига „Монтана“ и продължава да е едноличен лидер във временното класиране. Мачът се игра на стадиона в село Николово и очаквано предизвика голям интерес. Освен, че бе на добро ниво той бе и изключително коректен и не затрудни съдийската бригада от София в състав Мартин Спасов главен арбитър, с асистенти Андрей Михайлов и Янек Павлов.

Домакините поведоха още в 4-та мин., когато след центриране от корнер топката стигна до Веселин Троянов и той я изпрати в далечния ъгъл на вратата пазена от Тихомир Трифонов-Тишо. В 20-та мин. Владислав Иванов бе изведен сам срещу вратаря и покачи. В рамките само на 120 секунди двамата пропуснаха да убият окончателно интригата. Малко преди края на полувремето пропуск направи и един от най-дейните в състава на Баня Бойс Антонио Александров, който прехвърли технично вратаря, но топката премина над напречната греда.

лед почивката ролите се размениха. Гостите взеха инициативата и погледнаха по-смело към вратата на неостаряващия Петко Петков-Перуци. В 62-та мин. обаче карианци останаха с човек по-малко, след като капитанът им Цветан Петров получи втори жълт и червен картон. Въпреки това те продължиха да доминират и в 67-та мин. получиха дузпа за нарушение срещу Росен Михайлов и превърната в гол от Теодор Георгиев за 2:1. До края този резултат остана непроменен, информира chervenkarton.com.