Събития

Весела Василия представя книгата „Вавилонските мъдреци“ във Враца

  20.03.2023 17:00             
Весела Василия представя книгата „Вавилонските мъдреци“ във Враца

Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869“ гр. Враца представя Весела Василия и книгата „Вавилонските мъдреци“. Срещата ще се състои на 29 март 2023 г. от 17:30 ч. в читалнята на библиотеката.
***
Весела Василия (Весела Йотова Генова) е родена през 1956 г. във Враца. Завършила е Езиковата гимназия с преподаване на френски език в родния си град и Юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“. Работила е дълги години в Научноизследователския институт по криминалистика-МВР, като е провеждала научни изследвания в областта криминологията, противодействието на престъпността и управлението на полицейската дейност. Автор е на редица монографии и статии в областта на криминологията, публичната администрация и административното право. Доктор е по икономика.
Писането на художествена литература чувства като свое призвание. Интересува се от йога, рейки и психология на себепознанието. Владее френски, руски и английски език. Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на Българските журналисти, на и на Българската асоциация по криминология. На своя сайт: www.vesselavassiliabooks.com редовно публикува материали, свързани с творчеството й, с актуални обществени проблеми и с личностното израстване на човека.
До момента са издадени пет нейни книги под псевдоним Весела Василия:
„Мистерии и загадки в пещерата Прохория“, изд. „Фондация „Потенциал“, 2015 г.;
„Истории от градините на Едем“, изд. „Фондация Потенциал“, 2016 г.;
„Вавилонските мъдреци - роман притча за мъдростта в наши дни“, изд. „Лексикон“, 2019 г.
„Наследството на Свети Киприан“, изд. „Лексикон“, 2019 г.
„Възходи и падения на Воислав Войников, изд. „Лексикон“, 2021 г.
Заповядайте!