Събития

Баба Сефтора Йорданова стана на 90, поздравиха я двама кметове

  17.03.2023 17:00             
Баба Сефтора Йорданова стана на 90, поздравиха я двама кметове

Своя 90-годишен юбилей посреща днес баба Сефтора от село Чемиш. Юбилярката беше поздравена лично от кмета  на община Георги Дамяново Нина Петкова, която в знак на уважение подари на рожденичката кошница с подаръци, цветя и поздравителен адрес. Към поздравите се присъедини и кметът на селото Иван Генов.

„Пожелавам Ви добро здраве, бодър дух и спокойни старини. Радвайте  близките си с Вашата мъдрост и отдаденост, защото любовта и обичта са тези ценности, които са истинското мерило за човешкия живот”, каза кметът Петкова.

„Много съм развълнувана, че лично кметицата дойде да ме уважи. Не съм очаквала, че ще доживея до толкова години. Радвам се на внуци и правнуци. Не съм богата с пари и имоти, децата са  моето богатство”, разказва с гордост рожденичката. Тя сподели, че е прекарала три леки инсулта, но лекарите я спасявали. Благодарна съм на всички тях и на личния лекар на селото д-р Мирослав Паньов, за човешкото отношение и разбиране към нас възрастните хора , добави юбилярката.

Баба Сефтора е родена на 17 март 1933 г.  в село Чемиш. Има син и дъщеря, 3 внуци и 6 правнуци, от който 4 са близнаци. Работила е като шивачка, а последните й трудови години са в завод „Подова керамика” в Монтана. След като се пенсионира със съпруга й се връщат в селото. Преди 20 години той умира и тя остава сама, но обгрижвана от близките си , с които ще посрещне и този юбилей.