Свят

Дежавю: Отново съдят Майк Тайсън за изнасилване

  25.01.2023 20:20             
Дежавю: Отново съдят Майк Тайсън за изнасилване

Майк Тайсън за пореден път беше обвинен в изнасилване. Според жертвата той и е посегнал в лимузина в началото на 90-е години в близост до Ню Йорк, съобщи АФП, позовавайки се на документи от съда. По това време Динозавъра вече беше излежал три години затвор по друго подобен случай.
Този път жертвата е пожела да остане анонимна по време на процеса. Според нейните показания Тайсън я е изнасилил, след като тя го е срещнала в нощен клуб в Ню Йорк. Вследствие на това тя е претърпяла "физически, психически и емоционални наранявания" и поради този факт търси обезщетение от пет милиона долара.
Интересното е, че в изявлението си жената не уточнява точната дата на престъплението, а само "в началото на 90-те години". Делото е заведено от известна адвокатска кантора от Ню Йорк, според която първоначално не са повярвали на показанията й, но след като са проучили твърденията й, са преценили, че са "много достоверни".
„Казах му „не“ няколко пъти и го помолих да спре, но той продължи да ме напада. След това ми свали панталона и жестоко ме изнасили”, се казва в изявлението на жената, цитирано от испанските медии.
Сега Тайсън е на 56 години. На 10 февруари 1992 г. той бе осъден за изнасилването на Дезир Уошингтън в Индианаполис и заради това прекарва три години зад решетките. След затвора Майк Тайсън не успя да запази титлите си, като бе победен през 1996 от Ивендър Холифийлд в паметен мач, в който той отхапа част от ухото на съперника си. Той стана жертва на депресия и зависимости, като продължи да кара хората да говорят за него, водейки и телевизионно шоу, в което разказваше върховете и паденията в живота си.
През ноември 2020 година той се завърна на ринга на 54-годишна възраст в мач с Рой Джоунс Джуниър, който завърши наравно./ БГНЕС