Събития

Вижте какво ще прочетете в новия брой на вестник „Конкурент“

  25.01.2023 20:00             
Вижте какво ще прочетете в новия брой на вестник „Конкурент“

В новия брой на „Конкурент“ ще прочетете:

Измамници ни дебнат отвсякъде – темата на броя е посветена на най-честите измами, които ни чакат в мрежата, по телефона или докато седим пред компютъра.

Истината за "драмата" в Бяла Слатина и защо се опитват да дискретират началника на полицейското управление в града?

Дрогата е бич за жителите на Северозапада, но все повече млади и интелигентни хора стават „производители“ на марихуана.

В традиционната ни рубрика ви представяме акад. Иван Ценов – математикът със световна слава от Враца.

Общественикът Христо Илиев е готов с първия си филм "Човеци"

И още теми от броя:

Смъртността в Северозапада намаля драстично; Измериха кои са най-шумните зони във Враца; В Монтана тровили хората с пушек над нормата; Започна модернизацията на газохранилището в Чирен.

На страниците за общините:

Каменов води нов инвеститор във Враца, ще вдигат нова фабрика в Квартала на заводите;

Темите, които ще обсъждат общинските съветници от Враца на заседанието си в края на януари; Обсъдиха важна наредба в Козлодуй; Богатството на Видин е и в минералните извори – разказваме за тях.

На цяла страница анализираме трудовата борса в Северозапада: 16 500 души вече наброява армията на безработните. По 8 се борят за едно работно място в Северозапада; Жители на областите Видин и Враца емигрирали заради по-добри условия за работа.

В очерка на броя представяме писателката Здравка Евтимова, която вдъхновява учениците да четат повече.

В истории от миналото разказваме къде в Северозапада е сниман филмът „Оцеола“ с източния Винету – Гойко Митич.

Спортните теми в броя: Резултати от контролите на Ботев и Монтана, фурор след 3 титли на борците на Ботев 93 в домашно първенство и подробности от анкетата за спортист на Мездра.

На страницата за забавления ще припомним каква е мисията на Кулските къпачи и ще ви представим Елмира Джамбазова – в рубриката ни „Красивите лица на Враца“.

От последна страница: Кои са рождениците и кога черпят; Кметицата на Върбешница отново изгря в конкурс; Бизнесмен си дойде от Италия, когато научи, че е станал дядо; Заслужено признание за Илия Здравков и легенди на борбата във Врачанско.

Много обяви за работа, оферти за имоти и коли, както и предложения от общините – това допълват поредния брой на „Конкурент“ – вестникът на Северозапада.