Свят

Пияна канадка унищожи 4 къщи, рани полицаи и заведе дело срещу търговци на алкохол

  23.01.2023 15:54             
Пияна канадка унищожи 4 къщи, рани полицаи и заведе дело срещу търговци на алкохол

Канадска гражданка, която в нетрезво състояние се блъсна с колата си в къща и предизвика експлозия, реши да съди търговците на алкохол, съобщи "Ню Йорк Пост".

Инцидентът станал, докато 26-годишната Даниела Лейс се прибирала у дома от концерт на Мерилин Менсън. Преди пътуването тя употребила алкохол и седнала зад волана пияна. По пътя жената изгубила контрол, блъснала се в тухлена къща и повредила газова тръба. Резултатът бил експлозия, която разруши четири къщи.

Седем души са ранени, целият район е евакуиран, а подаването на газ и вода е временно прекъснато. Сред ранените са двама полицаи и двама пожарникари, които прекарват повече от седмица в болница.

Лейс се признава за виновна по четири обвинения за шофиране в нетрезво състояние и е осъдена на три години затвор. След това тя и баща ѝ завеждат дело срещу компанията Ovations Ontario Food Services, която продава напитки на концерта на Менсън, пише БГНЕС. 

Ищците твърдят, че доставчикът на напитки също е отговорен за експлозията, тъй като персоналът на заведението е продължил да продава алкохол на Лейс, въпреки че е видял, че тя е в нетрезво състояние. След това я извеждат навън без да се уверят, че няма да шофира до дома си.