Свят

60 години затвор за “чудовище”, манипулирало сексуално и психологически съученички на дъщеря си

  21.01.2023 18:40             
60 години затвор за “чудовище”, манипулирало сексуално и психологически съученички на дъщеря си

63-годишният Лорънс Рей, който бе признат за виновен през април заради сексуално и психологическо манипулиране на група студентки от колежа на дъщеря си, получи присъда от 60 години затвор от съд в Манхатън, съобщи CNN, като се позова на данни от министерството на правосъдието. Обвиненията към него включваха заговор за рекет, престъпления с насилие в подпомагане на рекет, изнудване, секс трафик, принудителен труд, укриване на данъци и престъпления за пране на пари.

Според властите още през 2010 г. Рей е подлагал студенти и други жертви на сексуална и психологическа манипулация и физическо насилие, използвайки похвати, включващи „лишаване от сън, психологическо и сексуално унижение, словесно насилие, заплахи за физическо насилие, физическо насилие, заплахи за криминални правни действия, отчуждаване на жертвите от техните семейства и използване на уязвимостта на психичното здраве на жертвите.”

„Лари Рей е чудовище“, каза федералният прокурор Деймиън Уилямс в съобщение за новините в петък, „В продължение на години той е нанасял брутални и доживотни вреди на невинни жертви – студенти, които имаха целия живот пред себе си. Той ги е обработвал и малтретирал да му се подчиняват за негова изгода.“

Рей, който живеел в стаята на дъщеря си в Sarah Lawrence College, постепенно поле контрола над живота на нейни съученички. Той принудил една жена да участва в сексуални актове за пари, за да плати обезщетение, което тя не дължала, казаха прокурорите. Той направил дискредитиращи сексуални снимки на жертвата, които после използвал, за да я накара да продължи с платения секс, казаха обвинителите.

Той е използвал и насилие. Веднъж вързал една жертва за стол и почти я задушил с найлонов плик, нахлузен върху главата й. Жертвите на манипулациите ме са му давали пари, които са вземали от спестявания на родителите си, от поети кредити, продажби на собственост, убеждаване на близки да помогнат финансово и други източници. Под неговите инструкции са полагали неплатен насилствен труд и са проституирали. Общата сума, която им е отнел, възлиза на милиони долари.

Освен времето в затвора Рей бе осъден и на доживотен надзор след излежаване на присъдата, което предвид размера й е чиста формалност. Конфискувани са му и над 2 400 000 долара. Още не е ясно каква част от тези пари ще бъдат възстановени на потърпевшите.

През април Уилямс благодари на онези от жертвите, които имаха смелостта да говорят пред съда, като подчерта, че присъдата нямаше да е възможна без техните показания.

Според прокурорите разследването и било предизвикано от статията  “The Stolen Kids of Sarah Lawrence”, публикувана в изданието The Cut през април 2019 година.