Крими

От МВР и прокуратурата потвърдиха новина на „Конкурент“ за нарколабораторията в Бяла Слатина СНИМКИ + ВИДЕО

  20.01.2023 11:08             
От МВР и прокуратурата потвърдиха новина на „Конкурент“ за нарколабораторията в Бяла Слатина СНИМКИ + ВИДЕО

МВР и прокуратурата потвърдиха днес новина на „Конкурент“ от вчерашния ден за открита тайнствена лаборатория за производство на наркотици, скрита зад аквариуми с декоративни рибки. Читателите на предпочитания информационен сайт konkurent.bg имаха привилегията да научат първи подробностите още вчера.

Разкриха тайнствена нарколаборатория под земята, маскирана с японски шарани СНИМКИ

Владимир Сираков обяви, че е "образувано досъдебно производство по чл. 354 „в“ и е под наблюдението на районната прокуратура в Бяла Слатина“.

Директорът на ОД на МВР старши комисар Цветко Нинов разясни детайли по откритието на полицията вчера:

"На 19.01.2023г., след оперативно-следствени действия е извършена проверка в частен дом /къща с прилежащи постройки/ в гр. Бяла Слатина, обитаван от 41-годишен мъж, криминално проявен и осъждан. В двора на имота е открита модерна водно - техническа система, предназначена за отглеждане на декоративни риби, монтирана в отделните постройки. В една от постройки, под метален съд съхраняващ около 1000 литра вода, е открит замаскиран вход водещ към 3 подземни съоръжения с обща квадратура около 15 квадратни метра. В помещенията са открити 42 саксии засадени с растения от рода на конопа, със средна височина 50 см. и обща листна маса около 5 килограма, която при полевия наркотест реагира на канабис. Растенията са отглеждани с модерни технически съоръжения /лампи, вентилатори, въздуховоди за циркулация на въздуха и датчици за контрол на топлина, светлина и влага/. Собственикът на имота е задържан.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в, ал.1 от НК."