Събития

Съпричастността се възпитава в СУ „Никола Войводов“ - Враца

  17.01.2023 19:00             
Съпричастността се възпитава в СУ „Никола Войводов“ - Враца

Доброто е тук. Случва се. Всеки ден, покрай нас, с нас, с познатите ни. Някой нещо измисля, някой нещо прави с любов, някой нещо твори, някой на някого помага.

Трябва да говорим за това. Длъжни сме, защото доброто е заразно когато се чуе за него. За да се знае, че доброто го има, че не е съвсем изчезнало, че винаги има надежда, че промяната зависи от нас самите и ние я правим.

В Средно училище „Никола Войводов“ за доброто се говори и мисли като за традиционно. То има различни проявления, малки и по- големи. Те се случват в различни моменти, празнични и делнични. Но няма празник, в който да не присъства благотворителността. Коледният благотворителен базар е едно от проявленията на добротата, което винаги се е радвало на заслужен интерес, заради красивите ръчно изработени сувенири и значимите каузи, които си поставя.

И тази година трудолюбивите ръце на учениците, учителите и родителите от СУ „Никола Войводов” изработиха изящните предмети, в който вложиха добрите си сърца и резултатите заслужават да бъдат споделени.

Събраните средства от тазгодишния благотворителен коледен базар в СУ „Никола Войводов“ са на стойност 3174 лева и ще послужат за няколко добри каузи. От средното училище единодушно решиха те да бъдат разпределени за финансово подпомагане на наш млад съгражданин и на учител от училището, които се справят с коварно заболяване, а част от събраните пари ще послужат за обогатяването на най- младите, децата, за които ще бъде изграден уютен кът за четене в сградата на училището.

Малките добрини се оказват големи, защото ни помагат да пазим вярата в доброто!