Избори Събития

Деница Симеонова: Внесохме в НС въпроса за разкриването на нови ядрени мощности в Козлодуй

  12.01.2023 11:33             
Деница Симеонова: Внесохме в НС въпроса за разкриването на нови ядрени мощности в Козлодуй

Парламентарната група на "Продължаваме Промяната" внесе в парламента предложение за проучване на възможностите за разкриване на нови ядрени мощности, съобщи за "Конкурент" врачанският депутат маг. инж Деница Симеонова.
"Във вторник с колеги от "Продължаваме Промяна" внесохме в администрацията на Народното събрание проект на решение за проучване на възможностите за изграждане на нови ядрени мощности. 
Ако проекта получи подкрепа в зала, ще задължи Министерски съвет да проведе преговори с производители и доставчици на ядрено оборудване, по отношение на които не се прилагат санкции от Европейския съюз, с цел стартиране на процедура за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй", каза народният представител от ПП във Врачанско. 
"В интерес на продължаване на процеса по изграждане на нови енергийни мощности в България и запазване на страната като център на ядрената енергетика в региона, считаме, че трябва да бъдат разгледани и технологии, свързани с малки модулни реактори", допълни Деница Симеонова