Избори Събития

Росица Кирова: Политици ползват властта за обвинения без доказателства

  10.01.2023 09:33             
Росица Кирова: Политици ползват властта за обвинения без доказателства

„За какво ползват властта си политиците и къде е границата между фактите и внушенията, които всеки ден използват върху нас?

Кое ще натежи в паметта на поколенията: запетаята в Закона или резултатът от действията ни?”. Тези въпроси отправя видинският народен представител Росица Кирова, след като вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков си позволи да твърди без доказателства, че държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за незаконно строителство на инфраструктурни обекти.

„Има ли издадени актове за това и какви доказателства всъщност представи министърът, за да хвърля в общественото пространство такива обвинения?

Това са въпросите, на които трябва да получим всички ние отговор.

А дотогава предлагам на г-н Шишков да спре с декларациите, че спасява ситуацията.

Факт е, че той е в МРРБ като министър и заместник министър повече от 9 месеца и ако добавим времето му на съветник на министъра ще се окаже повече от година. За толкова време, трябваше да има обективна оценка и да са предприети конкретни действия ако са констатирани незаконни строежи.

Вместо това ни се поднасят избирателно факти и се правят внушения за огромни възлагания на незаконно строителство.

Без конкретни доказателства за това.

Загубихме две години в лабиринта на твърденията и шаманските внушения за беззаконие и липса на решения.

И всичко би било чудесно ако единствените смислени проекти, около които все още се строи в държавата не датираха от периода преди "политическото прераждане", което ни обещаха от "промяната".

Затова е редно да се замислим преди да започнем спасението на строежите с търпимост.

Защото "търпимостта" е важна, но е още по-важно да може да се вземат решения, основани на експертиза, внимателно обследване и познаване на Закона, който така отчаяно искаме да променим (не че няма нужда от качествено осъвременяване на ЗУТ)”, заявява още г-жа Кирова. И препоръчва повече внимание и грижа към публичните изяви на всеки, който е решил да трупа точки с неподплатени с факти и документи твърдения. Още повече ако е министър.