Събития

Благотворителен търг за родилното отделение обедини врачани, кметът Каменов с голямо дарение

  09.12.2022 20:59             
Благотворителен търг за родилното отделение обедини врачани, кметът Каменов с голямо дарение

Предприемачи и общественици се включиха в Коледния благотворителен търг за ремонта на родилното, организиран от Обществен дарителски фонд За Враца, съобщиха от местната управа.
Председателят на ОДФ - бизнесменът Димитър Иванов, благодари на всички, които през годините са подкрепяли различни значими за града каузи. 
Кметът Калин Каменов участва в търга и дари 5 000 лв., както и екип на футболиста Валери Божинов.

“Преди година обещах, че  ежемесечно ще отделям средства от увеличението на заплатата ми, които след това ще бъдат дарени за ремонта на родилното отделение в града. Достойно за уважение е, че в навечерието на светлите празници, всички ние сме обединени около една благородна кауза. Въпреки липсата на адекватна подкрепа от държавата, през годините показахме, че всеки от нас може да помогне, в името на нашето бъдеще - децата! С моя екип ще продължим да настояваме изпълнителната власт да помогне на държавната болница и ремонтът на акушеро-гинекологичното отделение да бъде завършен. За пореден път показваме, че заедно можем много повече! Благодаря ви!” - коментира Каменов. По време на търга градоначалникът закупи ръкавиците на олимпийската шампионка по бокс - Стойка Кръстева. 
По време на събитието Савина Езекиева запозна присъстващите с дейността на ОДФ и реализираните проекти през годините.  
На търга се разиграват с благотворителна цел предмети на видни общественици и представители на местния бизнес, като всички събрани средства ще бъдат насочени към избраната от Фонда кауза за подкрепа на събитието – ремонт на акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ „Христо Ботев". 
На събитието присъстват народните представители Мартин Харизанов, Деница Симеонова и Цветан Енчев, общински съветници, заместник-кметът Александър Владимиров и представители на бизнеса.